Megint nem Musk a világ leggazdagabb embere

Szerző: | 2024. március. 7. | Makronóm Morzsa

Szinte havonta cserélődnek a nevek a top 10-ben, attól függően, éppen ki mennyit veszít vagy nyer. Most éppen Jeff Bezos áll a dobogó felső fokán. Addig, ameddig.

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos taszította le a héten a leggazdagabb emberek trónjáról Elon Muskot, aki előtte Bernard Arnault fejéről vette le a koronát, ahová éppen az ő homlokáról került át… és így tovább.

Bezos nettó vagyona jelenleg 200 milliárd dollár, míg Muské visítva ugyan, de elmarad mögötte 2 milliárddal. A mostani helycsere elsősorban annak köszönhető, hogy tavaly Musk vesztesége meghaladta a 30 milliárd dollárt, míg Bezos szerencsésen összekapart 23,4 milliárdot.

A három óriás – Musk, Arnault és Bezos – hónapok óta előzgeti egymást a versenyben, a tízes listán azonban nagyjából ugyanazok a nevek forognak évek óta.

Bernard Arnault jelenleg a harmadik (a Louis Vuitton jóvoltából) 197 milliárd dollárral, őt a Meta-vezér Mark Zuckerberg követi 179 milliárddal, majd a kirobbanthatatlan Bill Gates következik 150 milliárdos vagyonnal. A hatodik hely a szintén Microsoftban utazó Steve Ballmeré (143 milliárd), őt Warren Buffett részvénymogul követi 133 milliárddal, a nyolcadik helyezett Larry Ellison szoftvercápa 129 milliárdos vagyonával, a top 10-ben az utolsó előtti Larry Page, aki a Google alapítása óta 122 milliárdot gyűjtögetett össze a befőttesüvegben, a listát pedig kollégája, Szergej Brin zárja 116 milliárd dollárral.

A lista negyvennegyedik helyén a magyar származású amerikai üzletember, Péterffy Tamás tanyázik éppen – 33,9 milliárd dolláros nettó vagyonnal.

Az Oxfam egyenlőtlenségi jelentése szerint egyébként a világ öt leggazdagabb emberének a vagyona 2020 óta 114 százalékkal, összesen 869 milliárd dollárra nőtt, az inflációt is figyelembe véve.

***

Kapcsolódó:


Fotó: MTI/EPA/Victoria Bonn-Meuse

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn