Az Európai Központi Bank elnöke: „A fiam elbukta a kriptobefektetéseit”

Szerző: | 2023. november. 27. | Makronóm Morzsa

Christine Lagarde többször figyelmeztette a gyerekét, de az nem hallgatott rá. Kellett volna.

Egy frankfurti beszélgetésen az Európai Központi Bank elnöke óva intette az őt hallgató diákokat attól, hogy a kriptopiacon próbáljanak szerencsét. Szemléltető eszközként saját példáját említette, azaz a fiáét, aki határozott tiltakozása ellenére kriptoeszközökbe fektette a pénzét – hogy aztán el is bukja azt.

Lagarde a kripto esküdt ellenségének számít, amikor csak teheti, felemeli a szavát a kriptovaluták ellen, értelmetlennek, spekulatív eszköznek nevezve azokat. Mint mondta, a kriptopiacot nem szabályozták le, ezért azokat, akik „bitcoinba és társaikba” fektetnek be, óriási csalódás fogja érni. Az EKB elnöke mindig hozzáteszi: a bitcoint bűncselekményekben lehet felhasználni a szabályok hiánya miatt, de ettől függetlenül sincs semmi jövője, az pedig teljesen kizárt, hogy a központi bankok kriptovalutákban fognak pénzt tartani.

Mint Lagarde elmesélte, a fia teljesen figyelmen kívül hagyta a tanácsait, amihez persze joga van, de a történet végén kiderült, hogy jobb lett volna hallgatni a mamára. A gyermeke ugyanis szinte minden befektetését elvesztette, az pedig már nem sokat javított a helyzeten, hogy utólag beismerte: mindenben az anyjának volt igaza.

***

Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn