Bizalmas jellegűek maradnak a betegadatok ezzel a technológiával 

Szerző: | 2023. december. 16. | Egészségügyi technológia, Innováció, Makroverzum, Technológia

A klinikai kutatásokat végző magyar vállalkozásokat jelentős versenyelőnnyel ruházhatja fel a Clinexpert és a Molaris Kft. által kifejlesztett blokkláncalapú technológia. Az informatikai megoldást a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával dolgozták ki. 

E technológia által biztosítható, hogy a vizsgálati és betegadatokat nem manipulálják, ígymegmarad a bizalmas jellegük és ezzel megfelelnek a szigorú jogi védelem követelményeinek is. 
Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár elmondta, hogy a szaktárca célja az ilyen és hasonló projektek támogatásával, hogy minél több kézzelfogható, gyakorlati példát mutassanak be, amelyekből lehet tanulni, és általuk megkezdeni a fejlett technológiák bevezetésének kifizetődő folyamatát. 
A blokklánc-koalíciót működtető Neumann Technológiai Platform képviselői hangsúlyozták, hogy a társadalom szélesebb rétegeiben kevésbé ismerik ezt a technológiát, amelyet többnyire a kriptovalutákkal azonosítanak és emiatt leginkább bizalmatlansággal fogadnak.  

Ebből kifolyólag feladatuknak tekintik az edukációs tevékenységet és a blokkláncmegoldások számos felhasználási formájának bemutatását, az élelmiszerek nyomon követésétől a diplomák hitelesítéséig. 

Borítókép: Shutterstock

Kapcsolódó:

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn