Amikor Kissinger azt mondta, hogy Németország túl sok migránst engedett be

Szerző: | 2023. december. 23. | Geopolitika

Az év végéhez közeledve összegyűjtöttük a legnépszerűbb cikkeinket. Ez az október 15-i írásunk a kilencedik legtöbbet kattintott volt 2023-ban. Azt írtuk, hogy Kissinger szerint Berlin súlyos hibát követett el, amikor hagyta elfajulni a tömeges bevándorlást. 

Az eredetileg október 15-én megjelent cikkünkben így fogalmaztunk: „a reálpolitika doyenje szerint Berlin súlyos hibát követett el, amikor hagyta elfajulni a tömeges bevándorlást. A német Welt TV-nek adott interjút a 100 esztendős Henry Kissinger, aki az 1973-as jom kippuri háborúban vált főszereplővé a béketárgyalások vezetőjeként.” 

Ezt írtuk: az USA egykori külügyminisztere a jelenlegi izraeli háború kapcsán fejtette ki véleményét. Mint mondta, a Hamász nyílt agresszióját mindenképpen meg kell torolni, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a konfliktus lehetséges eszkalációja miatt. „A Hamász és támogatóinak valódi célja az, hogy mozgósítsa az arab világot Izrael ellen. Az eszkaláció veszélye nagyon is valós” – fogalmazott Kissinger, aki 1938-ban éppen Németországból menekült el családjával a náci atrocitások elől. 

Azt, hogy Németország utcáit elözönlötték az Izrael elleni támadást ünneplő arabok, az egykori külügyminiszter „fájdalmasnak” nevezte. Mint mondta, a berlini politika hatalmas hibát követett el, amikor ilyen mértékben hagyta magán túlnőni a tömeges bevándorlást. 

További részletek: 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn