Tovább csökkent hazánkban a regisztrált álláskeresők száma

Szerző: | 2024. január. 31. | Hazai

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján az idén januárban mindössze 232 916 fő szerepelt az álláskereső regiszterben. 2010-hez képest több mint 400 ezerrel csökkent a számuk, tavaly januárhoz viszonyítva pedig közel 11 ezres mérséklődés figyelhető meg.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kiemelte:  

ma Magyarországon aki tud és akar dolgozni, az képes elhelyezkedni, ráadásul ezért egyre magasabb bért kap.  

A nemzeti kormány sikerrel védte meg a munkahelyeket és a családokat.

A kabinet célzott intézkedésekkel igyekszik tovább csökkenteni az álláskeresők számát és növelni a munkaerőpiaci aktivitást.

Januártól lehet pályázni a kis- és közepes vállalkozások kapacitásfejlesztő programjára, amelynek segítségével mintegy kétezer új munkahely jöhet létre.

A projekt célja azon kis- és közepes vállalkozások kapacitásfejlesztésének támogatása, amelyek a négy leghátrányosabb helyzetű hazai régióban – Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl – működnek és legfeljebb 10 munkavállalóval bővítenék a foglalkoztatottjaik számát. 

A projekt célcsoportja azok a 15–64 év közötti álláskeresők, akiknek a felvételt megelőző hónapban nem volt munkából származó jövedelme. Egy új foglalkoztatottra maximum közel 2,5 millió forintos támogatás érhető el a hat hónap alatt. 

A támogatás célja az is, hogy hosszabb távon segítse a kkv-k alkalmazkodását a zöld- és a digitális átállás okozta kihívásokhoz, ezáltal hozzájáruljon a magyar gazdaság versenyképességének megerősítéséhez, a létrejövő munkahelyek fenntarthatóságához. A program részletei a lebonyolításért felelős OFA Nonprofit Kft. weboldalán érhetők el. 

Kapcsolódó: 

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn