Rendezvénysorozat indul a kiberbiztonság erősítése érdekében

Szerző: | 2024. április. 11. | Hazai, Kiberbiztonság, Mesterséges Intelligencia, Társadalom, Technológia

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) áprilisban ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

Az SZTFH célkitűzése összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, miszerint javítani kell a kontinens vállalatainak kiberbiztonsági veszélyekkel és támadásokkal szembeni ellenálló képességét. A hatóság kezdeményezésére elkészült, majd 2023. május 23-án hatályba lépett a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény, amely számos kiemelt ágazatban szolgálja a közép- és nagyvállalatok kiberbiztonsági szintjének növelését.

A törvény kiberbiztonsági felügyeleti jogkörrel ruházta fel az SZTFH-t azon stratégiai vállalatok, szervezetek vonatkozásában, amelyek a társadalom és a gazdaság működése szempontjából alapvető és a digitalizáció fejlődése miatt nélkülözhetetlen infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtanak.

A széles körű tájékoztató előadás-sorozat segíti az érintetteket az új kiberbiztonsági törvényben foglalt jövőbeni kötelezettségek, illetve előírások megismertetésében és értelmezésében. Fontos kiemelni, hogy a rendezvénysorozaton a résztvevők személyesen tehetnek fel szakmai kérdéseket a hatóság képviselőinek.

A tavalyi nagy sikerű edukációs sorozat után az idén az alábbi városok adnak otthont a rendezvényeknek: Eger, Székesfehérvár, Veszprém, Szeged, Szombathely, Tata és Budapest. Az eseményekre az SZTFH honlapján lehet regisztrálni.

Kapcsolódó: 

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn