Télen is havi egymillió fő felett lehet a budapesti repülőtér utasforgalma 

Szerző: | 2023. november. 4. | Hazai

A kiemelkedő utasforgalmú nyár után az ősz is erősen indult a Budapest Airportnál, az óraátállítás napján, október 29-én pedig életbe lépett a téli menetrend: 36 légitársaság 107 célállomása várja a hétköznapokból kiszakadni vágyókat. A budapesti repülőtér forgalma várhatóan a téli szezonban is havi egymillió fő felett alakul. 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető új légi összeköttetéseknek köszönhetően az idei téli menetrendben a melegebb időjárásra vágyók és az északi tájak szerelmesei is megtalálják a nekik való úti célt, és számos lehetőség kínálkozik Európa közkedvelt fővárosai, valamint az Egyesült Királyság felfedezésére is. 

A Ryanair elindította tenerifei, alicantei és birminghami járatát, a Wizz Air kínálatában pedig újdonságként jelenik meg Glasgow és Koppenhága mellett az egyiptomi Sarm es-Sejk és Kairó. Spanyolország nemzeti légitársasága, az Iberia napi rendszerességűre emeli madridi járatainak számát, és ugyanígy növeli frekvenciáját a Wizz Air is a Budapest–Dubaj útvonalon. Az Emírségek legnépesebb városába a Wizz Air mellett az Emirates és a flydubai is üzemeltet járatot. Az Air Serbia a téli menetrendben heti tizennyolc gépet biztosít Belgrádba, kiváló csatlakozási lehetőséget kínálva Szkopje, Szarajevó, Tirana vagy épp Tivat irányába. Franciaország nemzeti légitársasága, az Air France szintén heti tizennyolcra sűríti párizsi járatainak számát. 

A nyári szezonhoz hasonlóan a téli menetrendben is heti kétszer közlekedik a SunExpress Budapest–Antalya, illetve az airBaltic rigai járata. 

„A Covid-járvány lecsengésével láthatóan beindult egy gyors növekedés: míg tavaly még 25 százalékos elmaradásban voltunk a pandémia előtti évhez képest, addig az idén nyáron a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma elérte a 2019-es rekordév 90 százalékát” – foglalta össze a reptér idei nyári szezonját Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a Növekedés.hu-nak adott interjújában. Az október végén életbe lépett téli menetrenddel kapcsolatban a szakember kiemelte: „A téli menetrendben 107 desztináció szerepel, több légitársaság növeli a járatszámát. A Budapest Airport érzésem szerint nagyon jó úton halad afelé, hogy a jövőben további utasokat és járatokat vonzzon Magyarországra, és ezzel is hozzájáruljon a magyar nemzetgazdaság, illetve a turizmus fejlődéséhez.” 

Az utasok 107 célállomásra, 98 városba repülhetnek a magyar főváros repülőteréről, ennek köszönhetően a Budapest Airport a téli szezonban is havi egymillió főt meghaladó utasszámot prognosztizál. 

Borítókép: MTI/Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn