Tovább mélyülhet a magyar–dél-koreai innovációs együttműködés  

Szerző: | 2024. február. 28. | Hazai, Innováció, Technológia

Dél-Korea és Magyarország szakemberei tegnap Budapesten egyeztettek a Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén a magyar–dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről. Az EIPP fókusza elsősorban az e-mobilitás, a karbonsemleges közlekedés fejlesztésére irányul.

A program magyar koordinátora a Nemzetgazdasági Minisztérium, amelynek képviseletében Szolnoki Szabolcs technológiáért felelős helyettes államtitkár szólalt fel, aki beszédében hangsúlyozta: sikeres a kormány keleti nyitás politikája, ennek köszönhetően Magyarország már több ázsiai országgal alakított ki együttműködési projektet és beruházási programot.  

Szolnoki Szabolcs emlékeztetett, hogy  

2021-ben Dél-Korea volt a legnagyobb magyarországi befektető 1000 milliárd forint értékű befektetéssel, amely mintegy 20 ezer új munkahelyet teremtett hazánkban.  

Magyarország és a Koreai Köztársaság illetékes szaktárcái 2022 áprilisában kötöttek együttműködési megállapodást. A magyar–dél-koreai EIPP-vel lehetőség nyílik arra, hogy a magyar kutatók és szakértők még több tudományos, innovatív technológiai projektben vegyenek részt – zárta gondolatait a helyettes államtitkár. 

Kapcsolódó:

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn