Egyre több gazdasági erőközpont segíti a gazdaság növekedését 

Szerző: | 2024. május. 23. | Foglalkoztatás, Hazai

A kormány célja, hogy erősítse a magyar gazdaság kulcsterületeit és célzott fejlesztésekkel tovább növelje hazánk versenyképességét – jelentette ki Varga Mihály a Baross Gábor – Győr Gazdaságáért Díj átadó ünnepségén. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság sikerének egyik kulcsa a több lábon állás, amelyhez a korszerű ipar, a kutatás-fejlesztés és a zöld gazdasági átállás egyaránt hozzájárul. 

Győr és térsége 2010-et követően zászlóshajószerepet töltött be a munkaalapú gazdaság kiépítésében, és örvendetes, hogy ehhez mára több térség is felzárkózott.  

Egyre több gazdasági erőközpont növeli a magyar gazdaság teljesítményét  

Nyíregyházától Debrecenen át Miskolcig, Zalától Kaposváron át Szegedig vagy épp Tatabányától Székesfehérváron át Kecskemétig – mondta a pénzügyminiszter. A tárcavezető kiemelte: ezen erőközpontoknak is köszönhető, hogy  

a magyar gazdaság idén és jövőre is az uniós növekedési rangsor élmezőnyében lehet, 

megőriztük a magyar munkahelyeket, az erős exportteljesítményt. Varga Mihály emlékeztetett: az Európai Bizottság szerint hazánk érheti el az idén a hetedik, 2025-ben pedig a harmadik legnagyobb gazdasági növekedést az uniós rangsorban. Rámutatott: a magyar gazdaság a minőségi gyártástól mára eljutott az intenzív növekedés küszöbére, amikor a kutatás-fejlesztési tevékenység súlya növekszik a gazdaságban. A tárcavezető elmondta: a most díjazott vállalkozások két olyan területet képviselnek, amelyek a jövő szempontjából meghatározók. A hulladékgazdálkodással foglalkozó Alcufer Kft. megoldásai csökkentik az alapanyagoktól való függőséget, enyhítik a környezet terhelését és elősegítik a körforgásos gazdaság elérését. A Ceres Zrt. hozzájárul a magyar élelmiszeripar függetlenségének erősítéséhez és növeli hazánk önellátásának biztonságát. 

Kapcsolódó: 

Címlapfotó: Dreamstime

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn