Újabb agrárberuházási döntések születtek 

Szerző: | 2024. január. 20. | Hazai

Minden lehetséges eszközzel igyekszik segíteni a magyar vidéket a kormány. Az elmúlt napokban a Vidékfejlesztési Program keretében újabb 284 benyújtott kérelemre hozott 14,75 milliárd forint értékben támogatói döntést az Agrárminisztérium. A megvalósítandó fejlesztések elsősorban az öntözést és a tanyák infrastrukturális beruházásait érintik, de újabb állattartó telepek és élelmiszeripari beruházások is forrásban részesülnek.   

Az öntözésfejlesztés meghatározó jelentőségű a termelés biztonságának fenntartásához és a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében. Ehhez nyújtott segítséget az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás, amelynek keretében most újabb projektek részesültek támogatásban, ugyanis mintegy 6,5 milliárd forint odaítéléséről született döntés.  

A méretgazdaságos öntözési tevékenységet teszi lehetővé és  

a vízkészlet hatékonyabb felhasználását eredményezi, ha a gazdák közösen, együttműködve alakítanak ki öntözési kapacitásokat. Ennek ösztönzését segíti az öntözési közösségek együttműködésének támogatását szolgáló felhívás, amelynek kapcsán újabb 10 közösség részesül csaknem 750 millió forintban. 

 

Tanyás térségek felzárkóztatása 

Az elmúlt években a magyar kormány ugyancsak kiemelt figyelmet fordított – mind a nemzeti, mind pedig az uniós forrásból – a tanyákon élő népesség életminőségének és a vidék népességmegtartó képességének javulásához. A tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseit segítő pályázati felhívás keretében most több mint 1 milliárd forint értékben születtek szintén új döntések. A támogatói okiratokat mindhárom kiírás kapcsán hamarosan megkapják a kedvezményezettek. 

Az Agrárminisztérium 2024-ben is folytatja a vidéki térségek számára kulcsfontosságú mezőgazdasági és feldolgozói beruházási programját, a már korábban közzétett pályázati menetrend alapján. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn