Már lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia Plusz programra 

Szerző: | 2024. április. 16. | Hazai, Társadalom

Az elhelyezkedést és a piacképes tudást segíti az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelyre április 15-től lehet jelentkezni. A projekt közel 200 milliárd forintból valósul meg. 

A program az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében jön létre. A tervezetten közel 200 milliárd forintból megvalósuló projekt azoknak a 15–29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként a nyilvántartásba vételüket kérték a lakó- vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán. 

A programba belépők személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához.  

A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni és csoportos tanácsadások formájában támogatják a fiatalokat, ezek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek nekik saját egyéni tervet kialakítani a továbblépés felé. 

Ezt követően a programban az idén április folyamán elérhetővé válnak a következő támogatások: bér-, lakhatási vagy utazási támogatás a nyilvántartott álláskereső részére. Májustól pedig a célcsoport képzéséhez is segítséget biztosítanak. 

A programmal kapcsolatos részletek a kormány foglalkoztatási portálján már elérhetők. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn