Bauhaus díjas magyar projekt! 

Szerző: | 2024. április. 16. | Hazai, Innováció, Társadalom

Az Együttműködés a közösségekért nevű magyarországi projekt is bekerült az unió Új Európai Bauhaus díj nyertesei közé. A pályázat az ígéretes fejlesztési koncepciókért járó Új Európai Bauhaus Feltörekvő Csillagai elnevezésű elismerés egyik díját nyerte el. 

A negyedik alkalommal átadott Új Európai Bauhaus díjakkal olyan kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket díjaz az Európai Bizottság,  

amelyek ötvözik a fenntarthatóságot, a befogadást és az esztétikumot, bemutatva, hogy az európai zöldmegállapodás miként gazdagíthatja az emberek és a közösségek életét. 

 A projekteket négy kategóriában díjazzák: újrakapcsolódás a természettel, az összetartozás érzésének visszanyerése, a legrászorultabb helyek és emberek előtérbe helyezése, valamint a hosszú távú, életciklus-alapú gondolkodás szükségessége az ipari ökoszisztémában. 
A négy kategóriában két ágon versenyeznek a projektek: az egyik a már befejezett projekteket díjazza az Új Európai Bauhaus Bajnokai címmel, a másikon pedig a fiatal pályázók ígéretes kezdeményezései kapnak elismerést az Új Európai Bauhaus Feltörekvő Csillagai elnevezéssel. 
Az utóbbit, az ígéretes koncepciókért járó díjat kilenc projekt kapta meg: egy spanyol, két német, két portugál, egy görög, egy ukrán, egy belga, valamint egy magyar.   
Az Együttműködés a közösségekért című magyar projekt Az összetartozás érzésének visszanyerése elnevezésű kategória győztese lett.  

A pályamű célja a megfizethető lakhatás és a befogadás előmozdítása körforgásos felújítás és fenntartható gyakorlatok segítségével. 

Az Új Európai Bauhaus Bajnokai díjat szintén kilenc, egy bosznia-hercegovinai, egy román, egy svéd, egy spanyol, egy holland, egy bolgár, egy francia, egy luxemburgi és egy osztrák projekt nyerte el. Ezek mellett két ukrán pályaművet díjaztak Ukrajna újjáépítését és helyreállítását célzó erőfeszítéseikért – tájékoztattak. 
A 20 díjazott projektet 49 döntős közül választották ki. A pályázók 30 ezer euróig terjedő pénzjutalomban részesülnek, emellett kommunikációs csomagot kapnak, amely elősegíti a projektek továbbfejlesztését, illetve hasonlók megvalósítását Európában. 
A program 2020-as indulása óta valamennyi tagállamban számos tevékenységet – összesen csaknem 500 célzott projektet – indítottak el a kutatás és innováció, a kohézió, a regionális és városfejlesztés, valamint a készségfejlesztés és a kultúra területén. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: charter-alliance.eu

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn