Öt magyar ezüstérem a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton

Szerző: | 2023. június. 18. | Hazai, Innováció, Technológia

Idén is megrendezték a Wall Street Journal által támogatott Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A világ legjobbjai közé ezúttal öt magyar ingatlanfejlesztés került.

Az 1951-ben alakult FIABCI napjainkra már nagyjából 60 országban végez tevékenységet, és évente megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatát, amely során kiválasztják és elismerik a legsikeresebb ingatlanfejlesztéseket. Az évek során a pályázat a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatává nőtte ki magát, melyen ezidáig5 kontinensről 37 ország ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. 2023-ban a nemzetközi zsűriben 31 ország 63 szakembere kapott helyet, hogy képviseljék szakmájuk speciális ágazatait.

A hazai ingatlanfejlesztések nem véletlen szerepeltek ilyen kiemelkedően ezen a nemzetközi versenyen. 

Jellemző volt rájuk a kiemelkedő műszaki színvonal, a környezetbarát technológiák alkalmazása, a műemléképületek rekonstrukciója, valamint a társadalmi hasznosság.

Ezüstérmet zsebelhetett be az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum, a „HUNGEXPO” Kongresszusi és Kiállítási Központ, az Aréna Business Campus A Épület, a Flatco Apartmanház, végül pedig a Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése pályamű.

Az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum az Örökségvédelem kategóriában szerezte meg a második díjat, miután a műemléki épületet az eredeti tervek alapján állították vissza eredeti állapotára. Az épület belsejére sem lehet panaszunk, hiszen a berendezés egyedi, igényes és kortárs magyar képzőművészeti alkotások is díszítik.

A „HUNGEXPO” Kongresszusi és Kiállítási Központ a Közösségi létesítmény kategóriában, az Aréna Business Campus A Épület az Irodaház kategóriában, a Flatco Apartmanház az Alacsony lakóépület kategóriában hozta el a második díjat.A Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése pályamű a Közösségi infrastruktúra kategóriájában szerzett ezüstérmet. A fejlesztés kétségkívül fellendítette a térséget ökoturisztikai értelemben, hiszen ennek köszönhetjük, hogy a Tisza-tó teljesen körbekerékpározható. A kerékpárút Poroszló és Tiszafüred között biztosít biztonságos összeköttetést, elzárva a közúti forgalomtól.

Borítókép: 123rf

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn