A német külügyminiszter 560 napot dolgozik évente

Szerző: | 2023. szeptember. 17. | Kiemelt, Makronóm Morzsa

Annalena Baerbock újabb idétlenkedéssel örvendeztette meg a rajongókat.

A külügyminiszter üdítő színfoltja a nem éppen humoráról híres német kormánynak. Annalena Baerbock kommunikációs ámokfutása megbízhatóan folyamatos, néhány hetente újabb és újabb szórakoztató bakidesszerteket rejt el éppen aktuális beszédében, amelyek aztán futótűzként terjednek a médiában.

A tárcavezető legutóbb 360 fokos fordulatot javasolt Putyinnak, most pedig ismét a számokkal akadt súlyos problémája. Egy beszédében teljes természetességgel közölte hallgatóságával, hogy 560 napot dolgozik egy évben, ami azért még az egyébként kétségtelenül szorgalmas németektől is meglepő teljesítmény lenne.


Van baj

Baerbock egyszemélyes műsora valóban túlmutat az öncélú humorizáláson: a külügyminiszter ösztönösen gyártja a poénokat, megállás nélkül. Az ember, akiben még nem csalódtunk, beszélt már XIX. századi tankokról (megjelenésük az 1910-es években történt), Németországtól több százezer kilométerre lévő országokról (a Föld kerülete 40 ezer kilométer), a híres 360 fokos fordulat gyöngyszem is az ő nevéhez fűződik, a mostani 560 napos munkaévvel pedig már-már túlkényezteti az egyébként is hálás közönséget.

Sztahanov elvtárs halkan sírva fakadna, ha megérte volna a rekorddöntést.


Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn