Újabb üzemanyagár-csökkentés következik 

Szerző: | 2024. május. 2. | Hazai, Infláció, Társadalom, Világgazdaság

A Mol bejelentette, hogy szombattól, azaz május 4-től ismét olcsóbb lesz a benzin. A kormány üdvözölte a vállalat bejelentését. 

Szombattól, azaz május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, és ezt az egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják a kiskereskedelmi áraikban. Ez egy újabb kedvező lépés, amellyel a hazai üzemanyagárak közelebb kerültek a régiós árakhoz. 

A kormány célja, hogy a családok védelme érdekében letörje, és a régiós átlag szintjéreszorítsa le az üzemanyagárakat. Ennek érdekében múlt héten felhívta az üzemanyag-forgalmazókat, hogy önkéntesen mérsékeljék az áraikat. A kereskedők megértették és elfogadták a kabinet szándékait, ezt tükrözi a Mol mai bejelentése is. 

Az árcsökkentéssel az áprilisi csúcsértékéhez képest a benzin árát 20, február közepi rekordértékéhez képest a gázolajét 45 forinttal mérsékelték. 

A kormány a jövő heti ülésén újra áttekinti az üzemanyagárak helyzetét, beleértve a forgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszédos országok üzemanyag-átlagára legyen a referenciaérték. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn